Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení Sladké pečení

Klasická mramorová bábovka: Recept na dokonalé sladké potěšení

Mramorová bábovka - recept

Objevte nostalgii a dokonalou harmonii chutí s naším receptem na mramorovou bábovku, kde se snoubí bohatá čokoláda s vanilkovým těstem v lákavém mramorovém vzoru. Tento tradiční dezert je skvělým doplňkem k odpolední kávě nebo čaji a zaručeně potěší všechny příznivce sladkého pečení. Jednoduchý, ale efektní, s touto bábovkou přinesete eleganci na každý stůl.

Recept na mramorovou bábovku:

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek bílého cukru
  • 1/2 šálku mléka
  • 3/4 šálku rostlinného oleje
  • 3 velká vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce horké vody

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte a vysypte formu na bábovku.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a prášek do pečiva.
  3. V jiné míse smíchejte mléko, olej, vejce a vanilkový extrakt. Přidejte do suché směsi a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Vezměte třetinu těsta a smíchejte ho v jiné míse s kakaem a horkou vodou, abyste vytvořili čokoládové těsto.
  5. Do formy střídavě nalévejte vanilkové a čokoládové těsto. Pomocí špejle nebo nože vytvořte mramorový efekt.
  6. Pečte 45-50 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
  7. Nechejte bábovku vychladnout v formě na 10 minut, poté vyklopte a nechejte úplně vychladnout na mřížce.

Mohlo by vás zajímat...