Zakuste jednoduchou eleganci s naší sametovou cuketovou polévkou. Tento recept představuje spojení jemné chuti cukety s bohatou krémovostí a příjemnou náplavou bylinkových nuancí. Ideální jako lehký oběd nebo pohostinný předkrm, tato polévka vás a vaše hosty jistě ohromí svou svěžestí a jednoduchostí přípravy.
Recept na cuketovou polévku:
Ingredience:
- 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo bazalka)
Postup:
- Na středně velkém hrnci zahřejte olivový olej na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou sklovité, asi 2 minuty.
- Přidejte nakrájenou cuketu a osmažte do změknutí, asi 5 minut.
- Přilijte zeleninový vývar a vařte, dokud cuketa není zcela měkká, přibližně 15 minut.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem nebo v mixéru do hladka.
- Vraťte polévku do hrnce, přidejte smetanu a zahřejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké, ozdobené čerstvými bylinkami a s křupavým chlebem.