Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení Sladké pečení

Hrníčková bábovka: Recept na jednoduchý domácí dezert

Hrníčková bábovka - recept

Vychutnejte si klasický český dezert s tímto snadným receptem na hrníčkovou bábovku. Bez vážení ingrediencí a bez zbytečného nepořádku – tento recept je ideální pro rychlé odpolední pečení. Hrníčková bábovka je milovaná pro svou vláčnost, bohatou chuť a nekomplikovanou přípravu, která je dostupná každému pekaři.

Recept na hrníčkovou bábovku:

Ingredience:

  • 1 hrníček krystalového cukru
  • 2 hrníčky hladké mouky
  • 1 hrníček mléka
  • 1/2 hrníčku oleje
  • 3 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa (pro čokoládovou část)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
  2. Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
  3. Přidejte vejce, mléko a olej a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  4. Polovinu těsta nalijte do jiné mísy a přimíchejte kakao.
  5. Do formy střídavě nalévejte vanilkové a čokoládové těsto a vytvořte mramorový efekt.
  6. Pečte 35-40 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
  7. Nechejte bábovku chvíli vychladnout v formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechejte úplně vychladnout.

Mohlo by vás zajímat...