Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení Vánoční pečení

Bílkové pusinky

Pusinky jsou křehké, lehké a nadýchané cukroví, které se tají přímo na jazyku. Tyto malé bílé pochoutky jsou skvělým doplňkem k vánočnímu cukroví a přidají trochu elegance k vašemu svátečnímu stole. Ačkoliv se mohou zdát složité na přípravu, s náším receptem je jejich výroba jednoduchá a zábavná. Připravte si s námi tyto oblíbené mlsání!

Recept: Ingredience:

  • 4 bílky
  • 200 g moučkového cukru
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy (nebo octa)

Postup:

  1. Bílky ušlehejte se špetkou soli do pevného sněhu.
  2. Postupně, za stálého šlehání, přidávejte moučkový cukr.
  3. Jakmile je směs pevná a lesklá, přidejte citronovou šťávu (nebo ocet) a krátce promíchejte.
  4. S pomocí cukrářského sáčku nebo lžíce naneste malé porce směsi na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 100°C po dobu cca 60-90 minut. Pusinky by měly zůstat bílé a křehké.
  6. Nechte vychladnout a skladujte v hermeticky uzavřené nádobě.

Nyní vytvořím fotorealistický obrázek pusinek.

Mohlo by vás zajímat...