Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Polévky Zelenina

Překvapte hosty: Rychlý recept na bohatou cuketovou polévku

Cuketová polévka - recept

Zakuste jednoduchou eleganci s naší sametovou cuketovou polévkou. Tento recept představuje spojení jemné chuti cukety s bohatou krémovostí a příjemnou náplavou bylinkových nuancí. Ideální jako lehký oběd nebo pohostinný předkrm, tato polévka vás a vaše hosty jistě ohromí svou svěžestí a jednoduchostí přípravy.

Recept na cuketovou polévku:

Ingredience:

  • 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petržel nebo bazalka)

Postup:

  1. Na středně velkém hrnci zahřejte olivový olej na středně vysokém ohni. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou sklovité, asi 2 minuty.
  2. Přidejte nakrájenou cuketu a osmažte do změknutí, asi 5 minut.
  3. Přilijte zeleninový vývar a vařte, dokud cuketa není zcela měkká, přibližně 15 minut.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem nebo v mixéru do hladka.
  5. Vraťte polévku do hrnce, přidejte smetanu a zahřejte. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte horké, ozdobené čerstvými bylinkami a s křupavým chlebem.

Mohlo by vás zajímat...