Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení

Babiččina bábovka

Babiččina bábovka - spolehlivý recept

Ingredience:

  • 250 g másla (měkkého)
  • 200 g cukru krupice
  • 4 velká vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 350 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce kakaa (pro čokoládovou část)
  • trochu másla a hladké mouky na vymazání a vysypání formy

Postup:

  1. V míse smícháme měkké máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  2. Postupně přidáváme vejce a důkladně mícháme.
  3. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s mlékem a vše důkladně promícháme.
  4. Polovinu těsta nalijeme do jiné misky a přidáme kakao. Důkladně promícháme.
  5. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  6. Do formy střídavě přidáváme světlé a tmavé těsto, abychom vytvořili mramorový vzor.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut nebo dokud není bábovka propečená (testujeme špejlí).
  8. Po upečení necháme bábovku vychladnout, poté ji vyklopíme z formy.

Doporučení: Můžete bábovku posypat práškovým cukrem nebo ji polévat čokoládovou polevou pro bohatší chuť.

Mohlo by vás zajímat...