Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení Sladké pečení

Tradiční Pařížské croissanty

Croissant - recept

Croissanty, ty ikonické francouzské pečivo, jsou nejen vizuálně krásné, ale také neodolatelně lahodné. Představte si ranní procházku ulicemi Paříže, když ve vzduchu cítíte vůni čerstvě upečených croissantů z místní pekárny. S tímto receptem si můžete tento zážitek přenést přímo do vaší kuchyně!

Recept: Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 300 ml mléka
  • 75 g cukru
  • 2 lžičky soli
  • 300 g studeného másla
  • 1 vajíčko (na potření)

Postup:

  1. V teplém mléce rozpustíme cukr a droždí a necháme 10 minut kvasit.
  2. V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme kvasící směs a zpracujeme těsto.
  3. Těsto vypracujeme, dokud není hladké, a necháme odpočívat 1 hodinu v chladné místnosti.
  4. Mezitím rozválíme máslo mezi dvěma kusy pečícího papíru do tvaru obdélníku.
  5. Těsto rozválíme, na střed položíme máslo a těsto přeložíme. Několikrát rozválíme a skládáme, abychom vytvořili vrstvy.
  6. Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru a vykrojíme trojúhelníky. Každý trojúhelník zavineme od široké strany ke špičce, abychom vytvořili croissant.
  7. Croissanty necháme kynout 1 hodinu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut nebo dokud nejsou zlatavé.

Tento recept je tradiční a jednoduchý, ale výsledek je božský! Vychutnávejte si croissanty horké a čerstvé s kávou či čokoládou a přeneste se do srdce Paříže!

Mohlo by vás zajímat...