Vychutnejte si klasický český dezert s tímto snadným receptem na hrníčkovou bábovku. Bez vážení ingrediencí a bez zbytečného nepořádku – tento recept je ideální pro rychlé odpolední pečení. Hrníčková bábovka je milovaná pro svou vláčnost, bohatou chuť a nekomplikovanou přípravu, která je dostupná každému pekaři.
Recept na hrníčkovou bábovku:
Ingredience:
- 1 hrníček krystalového cukru
- 2 hrníčky hladké mouky
- 1 hrníček mléka
- 1/2 hrníčku oleje
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa (pro čokoládovou část)
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formu na bábovku.
- Ve velké míse smíchejte cukr, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
- Přidejte vejce, mléko a olej a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Polovinu těsta nalijte do jiné mísy a přimíchejte kakao.
- Do formy střídavě nalévejte vanilkové a čokoládové těsto a vytvořte mramorový efekt.
- Pečte 35-40 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá.
- Nechejte bábovku chvíli vychladnout v formě, pak ji vyklopte na mřížku a nechejte úplně vychladnout.