Ty nejlepší recepty na vaření a pečení na jednom místě. Spolehlivé, chutné recepty

Pečení Sladké pečení

Křupavé Vídeňské croissanty

Vídeňský croissant

Zatímco mnoho lidí považuje croissanty za typicky francouzské, jejich kořeny sahají až do Vídně v Rakousku. Tento recept je inspirován tradičním vídeňským stylem pečení, který dává croissantům tu charakteristickou křupavost. Vyzkoušejte tento unikátní způsob pečení a objevte novou chuť croissantů!

Ingredience:

  • 520 g hladké mouky
  • 2 sáčky sušeného droždí
  • 320 ml mléka
  • 60 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 280 g studeného másla
  • 1 vajíčko (na potření)
  • Semínka z jednoho vanilkového lusku (volitelné)

Postup:

  1. V teplém mléce rozpustíme cukr, vanilková semínka a droždí a necháme 10 minut kvasit.
  2. V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme kvasící směs a zpracujeme těsto.
  3. Těsto vypracujeme, dokud není hladké, a necháme odpočívat 1 hodinu v chladné místnosti.
  4. Máslo rozválíme mezi dvěma kusy pečícího papíru do tvaru obdélníku.
  5. Těsto rozválíme, položíme na něj máslo a těsto přeložíme. Proces rozválení a skládání opakujeme několikrát.
  6. Těsto rozválíme do obdélníkového tvaru a vykrojíme trojúhelníky. Zavineme je do tvaru croissantů.
  7. Croissanty necháme kynout 1 hodinu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 18-22 minut, dokud nejsou krásně zlatavé.

Mohlo by vás zajímat...