Zaručeně nejlepší polévka z hlívy ústřičné (falešná dršťková polévka)

Hlíva ústřičná je houba, která dokáže skvěle doplnit jídelníček a nahradit těžké červené maso a další ingredience při vaření. Navíc jídlu dodá vlastní specifickou chuť. Dršťková polévka z hlívy ústřičné je skvělá polévka, která si v mnohém nezadá s originálem.

Budeme potřebovat:

  • 400 g hlívy ústřičné
  • 3 lžíce sádla
  • 1 l vývaru
  • hladkou mouku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci papriky
  • sůl, pepř, majoránku

Jak na to:

  • Hlívu po očištění nakrájíme na nudličky podle chuti
  • V hrnci rozpálíme tuk a hlívu na něm restujeme asi 5 minut
  • Pak zalijeme vývarem a vaříme 15 minut
  • Mezitím na pánvi připravíme z mouky a papriky jíšku
  • Jíšku přidáme do hrnce a pořádně rozmícháme
  • Dochutíme majoránkou, česnekem, solí a pepřem
  • Vaříme dalších 15 minut

 

 

Související recepty