Zapečená cuketa s mletým masem

Kombinace cukety s mletým masem je skvělým způsobem jak zpracovat přebytky cuket a získat výživné a chutné maso. Netrvá to dlouho a cuketu si můžete zapéct s mletým masem v troubě.

Jak na to:

  • Půl kila mletého masa smícháme s kořením, stejně jako bychom připravovali na sekanou
  • Ochutit můžete nejen solí a pepřem, ale i dalším oblíbeným kořením. Třeba česnekem
  • Přidáme asi 3 lžičky plnotučné hořčice a promícháme
  • Pro vláčnost nastrouháme ještě trochu sýra do směsi a pořádne promícháme

Větší cuketu oloupeme a rozkrojíme napůl.

Vydlabeme semínka, takže nám vznikne taková lodička.  Do tohoto prostoru vložíme směs. Buď tak jak je – syrovou, nebo si ji předtím na pánvi připravíme opečením.

Naplněnou cuketu pak dáme do zapékací nádoby a podlijeme vodou. Navrch ještě trochu osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Pečeme dokud není náplň upečená, případně pokud jsme si ji připravili dopředu, tak než změkne cuketa.

Můžeme rozkrájet a podáváme s vhodnou přílohou. Třeba bramborem.

Související recepty