Udělejte si ten nejlepší domácí kečup – recept

Domácí rajský protlak – kečup není nic složitého a pomůže od nadúrody rajčat, případně je to způsob zpracování rajčat, která nemají tu správnou, dobrou chuť. Za dvě hodiny můžete mít zásobu na zimu a vyhnout se tak kupovaným kečupům plné chemie.

Budete potřebovat:

  • rajčata – tento recept je na 1 kg
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 80 g cukru
  • 80 ml octa
  • lžička sladké papriky
  • lžička soli
  • lžička pálivé papriky
  • 3 hřebíčky
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky pepře

Jak na to:

  • Nakrájíme rajčata, neloupaná jablka a cibuli a dáme vařit s octem, paprikou, solí a kořením (hřeníček, pepř, nové koření)
  • Vaříme půl druhé hodiny
  • Zkontrolujeme a pokud je obsah již uvařený, přidáme cukr a vaříme dalších cca 20 minut pro zhoustnutí
  • Sundáme z ohně a za tepla vše rozmixujeme
  • Přecedíme do sklenic a máme kečup připravený
  • Pokud chcete uchovávat déle, je dobré sklenice sterilizovat – máte zásobu třeba na zimu

Související recepty