Sněhové pečivo není těžké – spolehlivý recept pro každého

Sněhové pečivo patří k vánocům, ale ne každý si na něj troufne. Může se zdát, že je těžké na přípravu, ale s následujícím receptem se nemusíte bát a určitě potěšíte o vánocích všechny. Jako další vánoční cukroví bude určitě oblíbené a navíc ještě spotřebujete bílky, které vám třeba zůstaly z přípravy vánočky.

Budeme potřebovat:

  • 4 bílky
  • 400 g cukru
  • 150 g kokosu
  • 100 g polohrubé mouky
  • 4 lžíce octa

Jak na to:

  • Bílky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do tuha
  • Pomalu po lžících přidáváme ocet a stále mícháme
  • Ve chvíli kdy je hmota tuhá a stále horká, sundáme z vodní lázně a vmícháme mouku a kokos
  • Lžící postupně nabíráme a na plech, vyložený pečícím papírem, děláme malé hromádky. Můžeme použít i sáček s tvarovátkem
  • Necháme odležet 1-2 hodiny a pak dáme do vyhřáté trouby na 150 °C
  • Pečeme dokud nezačnou růžovět – pak vyndáme a po krátkém vychladnutí oddělíme od papíru
  • Můžeme polít čokoládou, nebo je do čokolády namočit

Související recepty