Skvělé mrkvové sušenky z celozrnné mouky

Mrkev se dá zpracovat mnoha způsoby a v pečivu je také velmi dobrá. Vyzkoušejte mrkvové sušenky, které si určitě zamilujete a stane se vaším oblíbeným cukrovím. Navíc můžete bílou mouku nahradit celozrnou a tak udělat vaše pečení zdravější.

Budeme potřebovat:

  • 180 g nastrouhané mrkve najemno
  • 250 g másla
  • 300 g celozrnné mouky
  • polovinu kypřícího prášku do pečiva
  • vyloupané vlašské ořechy na poloviny
  • vanilkový moučkový cukr na obalování

Jak na to:

  • Utřeme máslo s nastrouhanou mrkví
  • Přimícháme mouku, smíchanou s práškem do pečiva
  • Vypracujeme hladké těsto a rozválíme
  • Vykrajujeme tvary, které navrch ozdobíme ořechem
  • Troubu rozpálíme na 170 °C a pečeme asi 10 minut
  • Ještě horké po vyndání pak obalujeme v moučkovém cukru

Související recepty