Skvělé krémové rizoto s dýní Hokaido

Dýně Hokaido se dá zpracovat mnoha způsoby a vždy velmi zajímavě ochutí každé jídlo. Krémové rizoto je jednou z možností jak zpracovat dýni Hokaido a není to nic složitého. Budete mít za chvíli připravené originální rizoto, které si určitě zamilujete.

Budeme potřebovat:

  • 1 dýni Hokaido
  • 300 g rýže na rizoto (Arborio)
  • 1 l vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • sůl, pepř
  • parmazán

Jak na to:

  • Nakrájíme cibuli na drobno a dáme na máslo zpěnit
  • Oloupanou a vydlabanou dýni Hokaido nakrájíme na kostky
  • V hrnci po osmažení cibule přidáme dýni a trochu opečeme
  • Přisypeme nepropláchnutou rýži a vše zamícháme
  • zalijeme vínem a chvíli necháme vyvařit
  • Přidáme asi deci vývaru a necháme ho vyvařit
  • Takto opakujeme, dokud není rýže hotová (bude trvat 20-30 minut)
  • Přidáme trochu másla a ochutíme
  • Posypeme parmazánem a podáváme

Související recepty