Dýně Hokaido se dá zpracovat mnoha způsoby a vždy velmi zajímavě ochutí každé jídlo. Krémové rizoto je jednou z možností jak zpracovat dýni Hokaido a není to nic složitého. Budete mít za chvíli připravené originální rizoto, které si určitě zamilujete.
Budeme potřebovat:
- 1 dýni Hokaido
- 300 g rýže na rizoto (Arborio)
- 1 l vývaru
- 200 ml bílého vína
- 1 cibule
- sůl, pepř
- parmazán
Jak na to:
- Nakrájíme cibuli na drobno a dáme na máslo zpěnit
- Oloupanou a vydlabanou dýni Hokaido nakrájíme na kostky
- V hrnci po osmažení cibule přidáme dýni a trochu opečeme
- Přisypeme nepropláchnutou rýži a vše zamícháme
- zalijeme vínem a chvíli necháme vyvařit
- Přidáme asi deci vývaru a necháme ho vyvařit
- Takto opakujeme, dokud není rýže hotová (bude trvat 20-30 minut)
- Přidáme trochu másla a ochutíme
- Posypeme parmazánem a podáváme