Recept na vánoční perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky patří mezi nejběžnější vánoční cukroví a s jejich přípravou je třeba začít včas, aby se stihly rozležet a změknout. Následující recept poradí, jak udělat vánoční perníčky tak, aby byly hned měkké a nemuseli jste je nechávat několik týdnů rozležet a změknout.

 

Budeme potřebovat:

  • 125 g moučkového cukru
  • 340 g hladké mouky
  • 25 g másla
  • 50 g medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce kakaa

Na polevu a ozdobu:

  • 1 bílek
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička citrónové šťávy

Jak na to:

  • Smícháme cukr, mouku koření, kypřící prášek a kakao a pořádne provzdušníme třeba metlou
  • Přidáme rozpuštěné máslo, med a vejce a promícháme na těsto
  • Vyválíme a vykrajujeme pomocí vykrajovátek a dáváme rovnou na plech
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C až začnou na okrajích hnědnout (cca 5 – 7 minut)
  • Připravíme polevu z moučkového cukru, který vyšleháme s bílkem a lžičkou citronové šťávy
  • Zdobíme buď zdobícím sáčkem, nebo potíráme po celé ploše perníčků

Související recepty