Recept na guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústřičné může být zdravou alternativou ke klasickému guláši. Navíc tato houba dodá celému jídlu svou specifickou chuť a možná tento recept zařadíte do pravidelného jídelníčku.

Guláš z hlívy se přípravou moc neliší od přípravy například hovězího guláše.

Budeme potřebovat:

  • 500 g cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce papriky
  • 100 g rajského protlaku (plechovka)
  • lžička mletého kmínu
  • majoránka, sůl, pepř na ochucení
  • olej nebo sádlo

Jak na to:

  • V kastrolu si rozpálíme sádlo nebo olej
  • Přidáme najemno nakrájenou cibuli a opečeme až dozlatova
  • Přidáme sladkou papriku a na nudličky nakrájenou hlívu
  • Opečeme a podlijeme vodou
  • Přidáme rajčatový protlak, česnek, kmín a sůl
  • Pod pokličkou necháme dusit
  • Ve chvíli kdy se vyvaří téměř všechna voda promícháme a zjistíme, zda hlíva již změkla
  • Pokud ne, zalijeme další vodou a opět vaříme – toto opakujeme, dokud nebude hlíva měkká
  • Když hlíva změkne, zasypeme majoránkou a necháme dovyvařit zbývající vodu

Související recepty