Nejlepší recept na domácí tvarohové ovocné knedlíky

Jedna z možností, jak zpracovat chutně sezónní ovoce, jako jsou jahody, borůvky, švestky, nebo třeba maliny jsou ovocné knedlíky. Tvarohové knedlíky nejsou tak pracné a v letním horku určitě přijou k chuti. Tady je recept, jak udělat ty nejnadýchanější.

Budeme potřebovat:

  • vaničku tvarohu (1/4 kg)
  • 1 vejce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 25 g rozpuštěného másla
  • cukr, zakysanou smetanu a máslo na ozdobu

Jak na to:

  • Vypracujte těsto se smíchaných surovin – tvaroh, vejce, mouka, špetka soli a máslo
  • Po rozdělení na dvě poloviny z každé vyválíme plát a rozdělíme na čtverce
  • Do nařezaných čtverců zabalíme ovoce (velikost volíme podle druho ovoce)
  • Knedlíky vložíme do mírně osolené vroucí vody
  • Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 3 minuty
  • Pak vyndáme na talíř, propíchneme a ozdobíme podle chuti cukrem, máslem či smetanou