Krůtí burger podle Polreicha – Šéf na grilu

Lehký, šťavnatý burger z krůtího masa s pancetou z pořadu Šéf na grilu + video:

 

Recept je na 4 porce:

  • 750 g mletého krůtího masa
  • sušená rajčata, naložená v oleji
  • čerstvý estragon, nasekaný nadrobno
  • nadrobno nasekaná červená cibule
  • 2 špetky červené papriky
  • lžička mořské soli
  • barevný pepř
  • 10 ks pancetty, případně lze nahradit slaninou
  • hamburgerové housky
  • salátové listy
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky

Postup

Krůtí maso v kuchyňském robotu rozmixovat se sušenými rajčaty a estragonem.

V míse smíchat s najemno nakrájenou cibulí, paprikou a dochutit solí a pepřem. Dobře promíchejte a vytvořte cca 4 burgery.

Každý zabalte do dvou plátků pancetty (nebo slaniny).

Gril připravte na vysoký žár, burgery dejte na mřížku a grilujte cca 5 minut z každé strany.

Nakonec na gril přidejte rozkrojené housky jen na půl minuty, aby byly uvnitř pěkně křupavé.

Burger skládejte následujícím způsobem:

  • maso na spodní stranu housky
  • pak salát, rajče a ochutit například majonezou

Video – krůtí burger – recept na čase 6:11:

Související recepty