Jednoduchá nadýchaná vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka má mnoho variací a je rychlým a může být i zdravým jídlem. Vajíčkovou pomazánku můžete dělat light bez majonézy, jen s čerstvými bylinkami, nebo ji dochutit nejrůznějším způsobem.

Tad je recept na nadýchanou vajíčkovou pomazánku, která může fungovat i jako salát.

Budeme potřebovat:

  • vejce, uvařená natvrdo
  • máslo
  • hořčice
  • cibule
  • měkký sýr
  • majonéza, tatarka – dle chuti

Jak na to:

  • Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozdělíme na bílky a žloutky
  • Žloutky smícháme s hořčicí, máslem, majonézou a sýrem
  • Vyšleháme šlehačem do pěny
  • Cibuli nakrájíme nadrobno
  • Bílky nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na větší kostičky
  • Smícháme dohromady, aby se obě části propojily

Mazat můžeme na pečivo, ideálně čerstvý, měkký chléb.

Dochutit můžete nejrůzněji – přidat například papriku, nebo navrh nasekat cibulovou nať.

Související recepty