Vajíčková pomazánka má mnoho variací a je rychlým a může být i zdravým jídlem. Vajíčkovou pomazánku můžete dělat light bez majonézy, jen s čerstvými bylinkami, nebo ji dochutit nejrůznějším způsobem.
Tad je recept na nadýchanou vajíčkovou pomazánku, která může fungovat i jako salát.
Budeme potřebovat:
- vejce, uvařená natvrdo
- máslo
- hořčice
- cibule
- měkký sýr
- majonéza, tatarka – dle chuti
Jak na to:
- Vejce uvařená natvrdo oloupeme a rozdělíme na bílky a žloutky
- Žloutky smícháme s hořčicí, máslem, majonézou a sýrem
- Vyšleháme šlehačem do pěny
- Cibuli nakrájíme nadrobno
- Bílky nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na větší kostičky
- Smícháme dohromady, aby se obě části propojily
Mazat můžeme na pečivo, ideálně čerstvý, měkký chléb.
Dochutit můžete nejrůzněji – přidat například papriku, nebo navrh nasekat cibulovou nať.