Jak na ty nejlepší domácí marokánky – zaručený recept

Marokánky patří k vánocům a každý má ten svůj nejlepší recept. Zkuste ten náš a uvidíte, že si ho oblíbíte. Není totiž vůbec složitý a takové marokánky si můžete připravit v klidu doma a určitě nejen na vánoce.

Budeme potřebovat:

  • 1/4 litru mléka
  • 100 g cukru
  • 20 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 120 g ořechů (lískové, vlašské, mandle – podle chuti)
  • čokoládu na vaření

Jak na to:

  • Nejprve svaříme mléko s cukrem a máslem, abychom získali řídkou hmotu
  • Nádobu sundáme z ohně a pomalu vmícháme kandované ovoce a ořechy
  • Připravíme si plech, který vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem
  • Lžící tvarujeme malé hrudky na plech dostatečně daleko od sebe (budou se při pečení zvětšovat)
  • Pečeme asi 20 minut do růžova
  • Sundáme a necháme vychladnout
  • Můžeme polít, nebo namočit do rozpuštěné čokolády a opět nechat zatuhnout

 

Související recepty