Dia marokánky – nejlepší recept

Vyzkoušeli jsme mnoho receptů na dia marokánky a u těchto sotva poznáte, že jsou připravovány v dia přípravě. Je to jedno z vánočního cukroví, které je možné připravit i pro diabetiky.

Podívejte se i na ostatní dia vánoční cukroví bez cukru

Budeme potřebovat:

  • 250 ml vody
  • 100 g fruktózy
  • 30 ml ovesného mléka
  • 80 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 200 g kandovaného ovoce
  • 100 g rozinek
  • 100 g ořechů

Jak na to:

  • Smícháme vlažnou vodu s ovesným mlékem a přidáme fruktózu
  • Dáme vařit, hlídáme a mícháme
  • Přisypeme ovesné vločky a mouku a chvíli vaříme
  • Sundáme z ohně, necháme trochu vychladnout a přídáme kandované ovoce a ořechy
  • Plech vyplníme pečícím papírem a z hmoty děláme hrudky
  • Počítáme s tím, že se při pečené rozlezou do stran, tak necháváme dostečné odstupy
  • Trouby vyhřejeme na 180 °C a pečeme do zlatova

 

 

Související recepty