Dia lískové cukroví – vánoční recept pro diabetiky

Oblíbené vánoční pečivo z lískových ořechů je možné upravit i na dia variantu. Stačí nahradit několik surovin a uvidíte, že upečete cukroví, u kterého skoro nepoznáte rozdíl. Udělejte si hezké vánoce s mísou plnou vánočního cukroví.

Budeme potřebovat:

  • 300 g lískových ořechů
  • 200 g fruktózy
  • půl lžičky mleté skořice
  • 70 g strouhanky
  • 4 bílky

Jak na to:

  • Ořechy nastrouháme a smícháme s fruktózou, strouhankou a skořicí
  • Přidáme bílky a zpracujeme těsto
  • Tvarujeme lžící kuličky
  • Další bílek rozšleháme a ponořujeme do něj kuličky
  • Po vyndání spojujeme kuličky k sobě do tvaru čtyřlístků, doprostřed můžeme dát ořech
  • Dáme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C
  • Před konzumováním je potřeba nechat  alespoň týden odležet

Související recepty